best website builder software
Mobirise

Transformatie Hoofdstraat in Meppel 

De oude Scheer en Foppen-locatie aan de Hoofdstraat in Meppel krijgt een grondige metamorfose. Het winkelpand werd in 1993 gebouwd en stond het afgelopen jaar leeg.

Morphique Architectenontfermde zich over het pand en maakte een ontwerp waarmee er meer aansluiting wordt gezocht bij de maat en schaal van de Meppelse binnenstad.

Tijdens de verbouwing blijft alleen het casco staan en zullen de gevels volledig worden herbouwd. Tevens krijgt het gebouw een kap en wordt ook het pand ernaast flink onder handen genomen. 


" Het bestaande pand werd door velen verguisd en voegde zich totaal niet in het straatbeeld. Maar met dit nieuwe ontwerp maken we een stukje binnenstad weer mooier! "

Hoofdstraat 103 - meppel

Architect Jacco Baars is enthousiast over de plannen: ‘Het bestaande pand werd door velen verguisd en voegde zich totaal niet in het straatbeeld. Maar met dit nieuwe ontwerp maken we een stukje binnenstad weer mooier!”


Mobirise

De begane grond zal worden betrokken door Tapilux woning- en projectinrichting. Zij verhuizen van de Groenmarkt naar de Hoofdstraat en gaan er qua winkelruimte en locatie flink op vooruit. Over een paar maanden is de opening al gepland.

Aannemer LierBouw uit Staphorst verbouwt eerst de winkelruimte en daarna zullen op de verdiepingen de appartementen verder afgebouwd worden. 

© Morphique Architecten