how to make free website
Mobirise

DE ARCHITECT 

Oprichter van Morphique Architecten is architect Jacco Baars.

“Al op jonge leeftijd tekende ik allerlei gebouwen. Huizen, kastelen en zelfs vliegvelden! Niets is onmogelijk in fantasie van een kind, en die fantasie moet je altijd proberen vast te houden als je ouder wordt. "

"Vandaag de dag ben ik nog steeds verwonderd over het feit dat die eerste paar strepen op papier uiteindelijk kunnen leiden tot een gebouw dat misschien wel honderden jaren zal blijven bestaan. "

Morphique Architecten

"Het samenspel tussen nieuw en oud, de geest van een plek en de zoektocht naar de tijdloosheid van een ontwerp zijn voor mij de aspecten waar het bij architectuur om draait. "

"Het waanzinnig leuke aan het beroep van architect is dat mensen bij je komen met de vraag of jij ze wilt helpen met het ontwerpen van hun droom. Samen een droom  creëren is iedere keer een fantastisch ervaring. Bouwen moet daarom vooral leuk zijn! De meeste mensen doen zoiets maar één keer in hun leven, dan moet je geen zorgen hebben maar juist plezier beleven! "


" Bouwen moet leuk zijn! Geen zorgen hebben maar juist plezier beleven! " 

Morphique Architecten

HET BUREAU

Morphique Architecten werd in 2008 opgericht door architect Jacco Baars.
Wat eerst leek op een bescheiden ondernemerspoging, kreeg na een paar maanden al snel serieuze proporties door de toestroom van diverse opdrachten in en om Zwolle. De opdrachten varieerden van het ontwerp van een nieuwbouwwoning tot enkele verbouwprojecten van monumentale gebouwen in de historische binnenstad van Zwolle.

Met name vanuit de particuliere hoek bleek de vraag naar een betaalbaar en persoonlijk contact met een architect groot, en hierdoor groeide de opdrachtenportefeuille gestaag waarna in 2012 de overstap werd gemaakt naar een kantoor aan de Kerkstraat in Zwolle.

Na meer dan 300 projecten ervaring is Morphique Architecten inmiddels al een decennium toonaangevend in de regio Zwolle! 

Mobirise

DE MORPHO-VLINDER

In de regenwouden van Zuid-Amerika speelt een vlinder met zonlicht. Met zijn vleugels opgevouwen is de morpho-vlinder maar een saai bruin beestje. Maar zodra de vlinder zijn vleugels opent, komt een stralend blauwe kleur tevoorschijn. Zo fel dat het dier tot op een kilometer afstand te zien is. Roofdieren en soortgenoten zijn gewaarschuwd door deze vleugels, die de vlinder even groot maken als een mensenhand.

Net zo snel vouwt de vlinder zijn vleugels weer in elkaar, en verbergt hij zich achter de saaie bruine schutkleuren aan de onderkant van de vleugels.

Het veranderen van vorm en gedaante van de Morpho-vlinder sluit aan op het idee over bouwen van Morphique Architecten. Bij ieder bouwproces verandert een plek of gebouw veelal ten goede van haar omgeving. Hierbij kan je denken aan braakliggende terreinen of verpauperde gebouwen die een gedaanteverwisseling ondergaan en worden weer iets moois, iets bijzonders, iets unieks! 

Morphique Architecten Zwolle

WAT BETEKENT MORPHIQUE?

Dat is een  vraag die vaak gesteld wordt.

De naam van Morphique is samengesteld uit de Engelse woorden Morph (vormgeven) en Unique.

Morphique is dus afgeleid van Morph Unique, dat vrijvertaald: "Unieke Vormgeving" betekent. - En dat is wat wij doen: 

Unieke vormgeving, op specifieke locaties, voor bijzondere opdrachtgevers!

© Morphique Architecten