how to make own website
Mobirise

NIEUWBOUW AAN DE DIEZERSTRAAT

De Diezerstraat is één van de oudste straten van Zwolle. De eerste bebouwing stamt al uit de 13e eeuw. De straat was toen een belangrijke uitvalsweg naar het noorden en oosten van het land.

In de 19e eeuw werden steeds meer koopmanshuizen verbouwd naar winkels en vestigde zich ook (latere) grootwinkelbedrijven als Albert Heijn en Vroom & Dreesman in de Diezerstraat.

Aan het einde van de straat op nummer 119 was jarenlang een winkelpand dat met een lastige splitlevel-indeling niet verhuurbaar bleek.

Morphique Architecten maakte een nieuwbouwplan voor deze locatie waarmee een 21e eeuwse toevoeging is gedaan aan een straat met al zoveel geschiedenis. 


" Een 21e eeuwse toevoeging aan een straat met al zoveel geschiedenis "

Mobirise

Het bouwplan behelst een winkel met daarboven drie appartementen. 

De appartementen beschikken elk over een woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging en een toilet. Aan de achterzijde heeft elk appartement tevens een kleine buitenruimte die prachtig uitzicht biedt over het Zwolse dakenlandschap inclusief de Pelsertoren. 
Aan de voorzijde hebben twee appartementen tevens een fraai frans balkon waardoor men altijd de levendigheid van de Diezerstraat kan ervaren.

Qua materialisering is de onderpui in natuursteen uitgevoerd en is er voor de gevel erboven een gemeleerde baksteen gekozen. 

PROJECTDATA

PROJECTNIEUWBOUW WINKELRUIMTE MET DRIE APPARTEMENTEN 
LOCATIEDiezerstraat - Zwolle
BOUWBEDRIJFLier Bouw b.v. - Staphorst
BOUWJAAR2019
BIJZONDERHEDENStadsvernieuwing / beschermd stadsgezicht

© Morphique Architecten