open source website builder
Architectuur Kamperpoort

WOONGEBOUW DE TWEELING

Aan de Jufferenwal in Zwolle is in 2016 woongebouw De Tweeling gerealiseerd. Pal onder de Peperbus zijn tien luxueus afgewerkte woonlofts verrezen ontworpen door Morphique Architecten.

Op de huidige locatie stond jarenlang een winkelpand met bovenwoning, maar kwam een aantal jaren leeg te staan. Dit pand liep helemaal door tot aan de Korte Kamperstraat waar het overging in twee kleinere pandjes: Korte Kamperstraat 2 en 4. Tussen deze panden en het deel aan de Jufferenwal is nog een groot gedeelte van de oude Zwolse stadsmuur aanwezig.

Bij het plan is duidelijk rekening gehouden met het behouden van de historisch waardevolle gedeelten zoals de oude stadsmuur en de pandjes aan de Korte Kamperstraat. Daarnaast kwam op het perceel aan de Jufferenwal-zijde een nieuwbouwgedeelte dat zich verhoud in de maat en schaal van de binnenstadbebouwing. Dit resulteerde in het woongebouw De Tweeling.


" Een modern woongebouw in de historisch binnenstad van Zwolle. "

PROJECTDATA

PROJECTNIEUWBOUW 10 APPARTEMENTEN
LOCATIEJufferenwal - Zwolle
BOUWBEDRIJFBouwbedrijf Hokse b.v. - Meppel
INSTALLATIE BEDRIJFInstallatiebedrijf Heide b.v. - Nieuwleusen
BOUWJAAR2016
BIJZONDERHEDENStadsvernieuwing
Mobirise

NIEUWBOUW OP DE PLEK VAN EEN VERVALLEN WINKELPAND

Op de plek van dit oude vervallen winkelpand werd het woongebouw gerealiseerd. Door met exacte maatvoering te werken werd het zonder problemen tussen de bestaande bebouwing gebouwd.

© Morphique Architecten